Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2013 22:47 - ГЕРБефекация на изборите !
Автор: kuklovodi Категория: Политика   
Прочетен: 2403 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 15.05.2013 18:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Прокуратурата хвана 350 000 фалшиви бюлетини, но сега се разбира, че те са само за 10 избирателни района.

Остават още 21 избирателни района ... т.е. още над 700 000 фалшиви бюлетини донесоха пировата победа на ГЕРБ ...

Проста е сметката, не е прост народа български !


Пресконференция на Главна Прокуратура

"За мен е необяснимо защо една политическа партия идентифицира себе си, че случаят в Костинброд е свалил нейния резултат с 5-6%. Прокуратурата не може да бъде обвинявана, че е изнесла такава информация, че я е адресирала към конкретна партия и е повлияла на резултатите от изборите." Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на пресконференция на прокуратурата, на която бяха представени фактите около т.нар. "Костинбродски случай". Според Цацаров целта на "услужливия мейл", изпратен до някои медии, е буквално да опровергае това, което днес съобщава прокуратурата. "Сигналите и оригиналите на тези документи, които са излезли в интернет пространството не са се намирали в прокуратурата, те се намираха в ДАНС", съобщи още Цацаров.

Почти всички имате моя мейл, но този не е моят: така Борислав Сарафов отговори на журналистически въпроси за анонимното писмо, подписано от "Група достойни прокурори" и изпратено от адрес Borislav.Sarafovv@mail.bg.

Прокурорите които са достойни, не са анонимни и са малко по-грамотни от този, който е писал писмото, коментира Сотир Цацаров. Писмото, доколкото разбирам, определя три вещици – БСП, Делян Пеевски и третата би следвало да съм аз, които са манипулирали целия спектакъл. Странно ми се вижда, че вчера, след като бе обявено, че прокуратурата и главният прокурор ще поискат имунитета на бъдещ народен представител, че днес се очаква пресконференция на прокуратурата и че днес някой заяви, че сме смъкнали изборния му резултат с 5-6% - някак си това писмо се вгражда много добре във всички тези тези, добави главният прокурор.

По думите му изпратените заедно с писмото документи са автентични, не са фалшифицирани и представляват част от проверката, която прокуратурата е възложила на ДАНС, но са приложени избирателно, те са подбирани, липсва самата справка, най-малко, изтъкна Цацаров.

В началото на пресконференцията на прокуратурата обвинител номер едно беше категоричен: Не сме мълчали, свършихме си работата.

При положение че сме обвинени, че повлияхме на изборите, с какво повлияхме? Започнахме да правим това, което пише в Наказателния кодекс. Защо една политическа сила се идентифицира със случая с печатницата в Костинброд?, запита главният прокурор

Така Сотир Цацаров отговори, без да го назовава поименно, на твърденията на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. В първия си коментар след изборите Борисов твърди пред "Труд": Загубихме 5-6% от гласовете заради скандала с бюлетините в Костинброд. Като стане ясно, че те не са били за експедиция, някой от прокуратурата трябва да изгори.

Главният прокурор съобщи, че в петък, 10 май, в прокуратурата са подадени три сигнала, единият именно за печатницата „Мултипринт” в Костинборд, внесен от Мая Манолова от БСП. На ДАНС е възложена проверка и на базата на резултатите от проверката Софийската градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство за две престъпления: едното за длъжностно престъпление, другото за престъпление, свързано с политическите права на гражданите.

Зам. главният прокурор Борислав Сарафов уточни, че в печатницата "Мултипринт" в Костинброд са били изпратени трима служители на ДАНС съвместно с експерт по полиграфия от Българската народна банка (БНБ). На пресконференцията на прокуратурата бяха показани снимки с откритите там палети с годни, неохраняеми и готови за експедиция бюлетини, а не брак, изрично подчерта Борислав Сарафов, които били предназначени за Благоевград, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Външно министерство (за чужбина), Варна.

Веднага след получаването на справка за резултатите от проверката на ДАНС и образуването на досъдебно производство Сотир Цацаров информирал по телефона, около 22,10 ч в петък, президента Росен Плевнелиев. Не защото дължим отчет някому, а защото на другия ден беше ден за разсмисъл, а на следващия – избори, уточни Сотир Цацаров. Президентът постави като задача поставянето на сигурна охрана на намерените бюлетини. Казах му че такава е възложена на специалните полицейски сили – жандармерията, добави Цацаров.

Казах му, че разумният подход е прокуратурата да не изнася информация, за да не взриви т.нар. ден за размисъл. Президентът прие това, каза Цацаров, подчертавайки, че прокуратурата не дължи отчет някому, а това е нормално взаимодействие между институциите.

На следващия ден завършиха осъществяваните през нощта първи действия по разследването. Станалото бе оповестено от една медия и около 17 ч., три часа по-късно, поради огромния медиен интерес, прокуратурата бе принудена да направи прессъобщение, добави главният прокурор.

Никъде не намекваме за конкретна политическа партия. Необяснимо е за мен защо една политическа партия идентифицира себе си, че това е свалило нейния резултат с 5-6 %. Но прокуратурата не може да бъде обвинявана, че е изнесла такава информация, че я е адресирала към конкретна партия и е повлияла на резултатите от изборите, категоричен беше главният прокурор.

Няма привлечени обвиняеми лица към момента по случая в Костинброд. Досъдебното производство се води срещу група от длъжностни лица, обясни Борислав Сарафов. Сотир Цацаров посочи, че в случая не може да се говори за вина на служебното правителство, а на длъжностни лица от Министерския съвет или от администрацията. Към момента е разпитан главният секретар на МС.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kuklovodi
Категория: Политика
Прочетен: 298267
Постинги: 63
Коментари: 0
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031