Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2013 19:01 - ГЕРБофония - цецо слухецо
Автор: kuklovodi Категория: Политика   
Прочетен: 1054 Коментари: 0 Гласове:
2



Eксземеделският министър Мирослав Найденов е потвърдил при разпитите си в Софийска градска прокуратура всички данни, изнесени от него тази сутрин по bTV за скандала с подслушването и е добавил нови факти. Това заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

На Мирослав Найденов е назначена лична охрана по негово искане и след като наблюдаващият поркурор по досъдебното производство срещу тримата служители на СДОТО е преценил, че може да възникне реална опасност за живота и здравето на Найденов. Арнаудова отказа да съобщи на какво се базират опасенията на Найденов и прокурора и от кого се страхува ексземеделският министър.

По-рано днес стана ясно, че на ексминистъра е назначена охрана след негова молба. По закон има два вида защита за свидетеля - като му се назначи лична охрана или ако той остане анонимен при даването на показания.

Така Найденов придобива качеството на защитен свидетел, като това по никакъв начин не облекчава положението му на обвиняем по другото производство, по което прокуратурата вече му повдигна обвинения, уточни Арнаудова.

Ексминистърът бе привлечен като обвиняем по три досъдебни производства - за принуда, корупция и злоупотреба със служебно положение.

Арнаудова обясни още, че засега не може да даде повече подробности относно новите данни, които е представил Мирослав Найденов на обвинението. Обстоятелства за това какви показания е дал свидетелят Найденов не мога да дам, категорична бе говорителката на СГП. По нейни думи разпитът на Мирослав Найденов е започнал много скоро след като е приключило телевизионното му участие в bTV, при което той обяви, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал целия кабинет на Бойко Борисов.

Арнаудова обясни, че Мирослав Найденов е продължавал да се намира в Съдебната палата, защото е изчаквал да пристигне личната му охрана. Естествено, че прокурорът ще изчака личната физическа охрана да пристигне и той да предаде лицето, обясни Арнаудова.

Тя уточни, че само земеделският министър ще се ползва с протекции на МВР, но не и семейството му. По нейни думи показанията, които е дал Найденов днес, ще бъдат проверени и чрез други способи, за да се съберат необходимите доказателства. Арнаудова отказа да каже директно дали бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и експремиерът Бойко Борисов също ще бъдат призовани като свидетели. Ако се наложи, всеки от тях ще бъде разпитан, категорична бе Арнаудова.

Днес Мирослав Найденов обяви, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал всички министри от кабинета Борисов и това е било широко известно. Всичко това става на фона на вихрещия се вече седмици наред скандал за незаконно подслушване на СДОТО.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kuklovodi
Категория: Политика
Прочетен: 299262
Постинги: 63
Коментари: 0
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930