Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2014 23:31 - КОЯ Е МОНИКА? КОЙ Е СТАНИШЕВ? /продължение/
Автор: kuklovodi Категория: Политика   
Прочетен: 3427 Коментари: 0 Гласове:
0



...
Но в същия ден, като гръм от ясно небе се посипаха разкритията на Запада за складовете-депа в България на хероин от Афганистан – на терористите-талибани. Недвусмислено се твърдеше, че тяхното съществуване е невъзможно, ако не са създадени и не функционират под протекцията на секретните ни служби. Дори се намекна за тесни връзки освен на криминалните ни босове, и на политическите елити с тях, вкл. и на лица от червената партия. В тази връзка в Италия бяха арестувани Грозьо Минчев Грозев и Велизар Петков Захариев, за които дори и думичка не се чу у нас. И от Митьо Очите повече не се чу думичка. Факт е, че под онзи масиран западен натиск той е единственият роден наркобос, арестуван и получил присъда (по времето на Сергей Станишев), макар и със символични размери и лежал в затвора. Елитът трябваше да демонстрира липсата или скъсването на връзки с този подземен свят, за да не го скъсят самия него.
Затова съществува и втора хипотеза за онзи укрит атентат, явните и събитията покрай тях – в борбата си с тероризма някои могъщи секретни служби недвусмислено предупредиха, че залогът в нея е такъв, че дори елитите са в прицела на мерника – макар и по подозрение.
Факт е, че не измина дори и седмица след разтърсилите страната събития, от които единствено атентата в Несебър малко понашумя (съвсем ограничено за разлика от др. шумни убийства) и последва световното официализиране на разкритията. Когато най-авторитетните бизнесиздания пропишат за мафия и за неизвестната за тях България, това не е случайност или прищявка на редакторите.
На 14 ноември най-меродавното световно издание „Уолстрийт джърнъл” неочаквано посвети маса редове на далечната ни страна и аферата, като обвини властите у нас. На 16 ноември неговия събрат – лондонският „Файнешънъл таймс” разгледа изпирането на пари от трафика на талибански хероин през България – в само един-единствен конкретен случай посочи, че става дума за 141 млн. долара през швейцарски банки с участието на лица и банкери от родината ни. Детайлите не бяха плод на журналистически разследвания, а на позоваване на източници, макар и анонимни...

*********
ПАК МОНИКА, НО В НОВАТА МИ КНИГА за „BG МИЛИАРДЕРИТЕ (из очерка за милиардите на кокаиновия крал на Европа Брендо):
*********
Според съдебните документи по делата на Брендо и компания прането на пари и безпроблемното внасяне на толкова големи суми в брой е станало възможно, тъй като в двете банки, които групата най-често използва – австрийската Euram и швейцарската Credit Suisse, работели банкери от български произход, които те познавали.
В първия случай става дума за Елена Бергоми, която всъщност е известната българска тенисистка от средата на 90-те години Елена Пампулова.
Вторият случай е далеч, далеч по-скандален – българската с австрийско поданство Боряна Линдингер. За нея в мотивите на съда е записано “обслужвала сметките на подсъдимите”.
Онова, което не се спомена дори и в бялата чужбина, са нейните близки връзки с Моника Любомирова.
А коя е пък тя? – Ами тази дама Моника е онази госпожа Моника, която вече се води Станишева и му роди дечица.
Размириса се, и то много. Във всяка бяла държава щяха да завалят оставки, а Темида да разследва до десета дупка и десето коляно.
Историята е следната. Една от основните перални – “Прайвът файнънс юниън” е създадена първоначално като ООД, което впоследствие се преобразува в акционерно дружество. Първоначално съдружници са били трима души – счетоводителя на мафията Константин Дишлиев, брата на Брендо – Симо Карайчев и Петя Недялкова, съпругата на фараона Иво Недялков.
После започва въртележка от прехвърляне на дялове и акции, офшорки като собственици и т.н., за да се замотаят следите. През 2006 г. българо-австрийката Боряна Линдингер влиза в управлението на пералнята на мястото на брата на кокаиновия крал - Симо Карайчев. Създават се и маса компании, през които да текат парите.
Същата Линдингер започва да представя интересите на съпругата на Станишев. Ето един пример:
Станишева, тогава Йосифова, е съдружник във фирмата Europroject Holdings AG във Виена с Анелия Крушкова, която притежава 25%. Самата Моника Любомирова (в тамошния регистър е записана по бащино име – може би за дикретност коя е в действителност) е мажоритарен собственик със 75%. Тогава Крушкова е зам.-министър на транспорта и съобщенията в кабинета “Сакскобургготски” от 2003 до 2005 г. и дирижира БДЖ, а от 2007 г. (до края на 2009 г.) премиерът Станишев я слага начело на Държавната агенция по туризъм.
На две общи събрания на дружеството те двете – вкл. Моника Станишева са били представлявани от тази Боряна Линдингер, обслужвала банковите сметки на мафията на Брендо според съдебните документи. Освен това в управлението на Europroject Holdings AG се е подвизавала и Деница Вълчева (служител на притежаваната от Моника Станишева “Актив груп”).
Но подобни “пикантни” бизнес-истории могат да се разкажат и за спомената вече Анелия Крушкова, също забъркана във виенския валс, свирен от наркоимперията. На края на нейната верижка се оказа закачена също толкова известната Зинаида Златанова. Тя е днешният заместник министър-председател на премиера Орешарски и министър на правосъдието!
Достатъчно разказах за отношенията между властниците и “оперативно интересните лица” в книгата си за политиците и мръсните им тайни, та затова тук няма да се разпростирам повече за други десетки имена – до парите им, “изпирани” и с проливаща се кръв в подземията на Октопода и рокадите в неговите висини на държавата.

Из: https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/591907300925213




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kuklovodi
Категория: Политика
Прочетен: 298298
Постинги: 63
Коментари: 0
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031