Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 20:02 - Кръгът Монтерей (Модера)
Автор: kuklovodi Категория: Политика   
Прочетен: 13974 Коментари: 0 Гласове:
0



Начело на прословутия кръг винаги се е считал, че стои генералът от резерва, бивш първи дипломат и вътрешен министър Любен Гоцев.

Знакови фигури от родната мафия, прокурори, следователи, бивши ченгета и политически лобисти - това е тайнствената клиентела на прословутия столичен ресторант "Монтерей". (сега - Модера)

Дискретното заведение, ситуирано в столичния квартал Изток, се намира точно срещу добре охранявания блок на „сивия кардинал" Любен Гоцев.

Въпреки твърденията на Гоцев, че ресторантът на стария му приятел Георги Старчев се подслушва и следи от МВР, това не пречи на приятелския кръг и техния антураж да се събират почти всяка вечер, за да решават и коментират важни процеси от живота на България.

В ресторант „Монтерей" поне два пъти седмично любезният управител ще ви уведоми, че има частно събиране и заведението е затворило врати за случайни посетители. И няма да ви излъже. Защото в ресторанта, снабден с много охранителни камери, често среща си дават потайни и не чак толкова скрити за обществото „двигатели".

Още преди години собствениците на „Монтерей" са раздали ВИП карти на най-видните си клиенти. Пластмасовите карти са с чип, а нито един от притежателите им (б.р. -не е ли красноречив фактът, че картите са в черен цвят с жълти букви?) не е случаен човек.
ВИП в „Монтерей" е основателят на СИК Младен Михалев-Маджо.

Довереният човек на Любен Гоцев, който се обръща почтително към него с обръщението „генерале", е един от първите и най-видни клиенти, стъпвали в ресторанта. От около три години насам обаче Маджо не е посещавал ресторанта, тъй като приятелите му от кръга „Монтерей" го предупредили, че е възможно да го следят.

С ВИП карта в „Монтерей" разполагат сикаджията Георги Пехливанов, висаджийският бос Николай Цветин, докато бе жив Фатик, той също имаше пластмасова черна карта.

Соченият като най-влиятелния човек в генералското движение -Любен Гоцев, е взел фаталния номер 13 във ВИП номерацията на „Монте-рей". Други „особено важни персони" в ресторанта са бившият посланик на България в Турция Виктор Вълков, генерал Чавдар Чернев и брат му Тихомир, „верните другари" Чавдар Младенов, Илия Илиев, Любен Левичаров, Димо Кръстанов, генерал Георги Ламбов, бившият милиционерски шеф Ангел Стойчев, както и съфамилникът му Тихомир, уволнен преди години от НСБОП заради контакти си с Фатик.

Тук са също районни и градски прокурори, близки до генералския кръг бизнесмени и много действащи полицаи на високо ниво ...

Специална карта за безпроблемен достъп в ресторанта има и журналистът Георги Коритаров.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kuklovodi
Категория: Политика
Прочетен: 299226
Постинги: 63
Коментари: 0
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930